ELNYERT TÁMOGATÁSOK

GINOP-1.2.3-16-2017-00716

Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú hitelprogram

Kapacitásbővítő beruházás kombinált hiteltermék keretében a Mamut Daru Kft-nél

• a Kedvezményezett neve: MAMUT DARU Korlátolt Felelősségű Társaság
• a projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás kombinált hiteltermék keretében a Mamut Daru Kft-nél
• a szerződött vissza nem térítendő támogatás összege: 48.134.400 HUF
• a támogatás mértéke (%-ban): 30%
• a szerződött kölcsön összege: 96.268.800 HUF
• a támogatás mértéke (%-ban): 60%

• a projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében 1 darab új LIEBHERR teleszkópgémes mobildaru, 180 tonnás teherbírással és 5 tengelyes kivitellel kerül beszerzésre. Az autódaru mobilitásának köszönhetően, ideiglenes és váltakozó munkaterületeken is gyorsan üzembe állítható. 

A beszerzésre kerülő gép műszaki paraméterei:

Liebherr dízelmotorral 400kW / 544LE, füstgázkibocsátás 97/68/EG és EPA/CARB normák szerint. Automata kézi sebességváltóval, 2 fokozatú átvitel. Hajtás 10x6. Kerékméret385/95 R25 (14.00 R25). 2-körös ZF kormánymű, összkerék kormányzás, kutyamenet, 2-körös szervo légfék tárcsafékkel és ABV-vel. Gondozásszegény tengelyek és rugózati munkahengerek, gondozásmentes kardántengelyek. Korróziónak ellenálló vezetőfülke, klímaberendezés és rádió. Hidraulikus letalpalók rárögzített talpalótányérokkal. Mobil kezelő- és kijelzőegység (BTT Bluetooth Terminal) a kényelmesebb letalpalásért, amely tartalmazza a vízszintjelzőt és az automatikus szintbeállítást. Talpalási terület megvilágítás. Tolatóhangjelzés. Vonószem elöl és hátul. Szabványos alváz kivitel. Golyóskoszorús kapcsolat. Központi zsírzórendszer. Daru meghajtás mechanikus tengelyen keresztül a dieselmotor daru alvázából. Hidraulikarendszer axiáldugattyús szivattyúval, mely az alvázon van elhelyezve. Csörlőmű, fordítómű, gémbillentőmű, gémkitolómű nyitott olajkörrel, terhelésérzékelés, elektrohidraulikus daruvezérlés. 6-tagból álló teleszkópgém 62m. Korróziónak ellenálló kezelőfülke, 20°-ban hátradönthető, motorfüggetlen fűtéssel, időzítővel, klímaberendezés és rádió. Kezelés és talpalásvezérlés a darufülkéből. 34 t ellensúly felszerelve, Biztonsági berendezések, LICCON-2 nyomatékhatároló vízszintmérővel alapprogram beállítással. Tesztrendszer szervizcélra. LICCON-tervezőprogram. Munkatér határolás. 

A fejlesztéssel megoldható az igen értékes munkaerőt jelentő, a vállalkozásban dolgozó magasan kvalifikált szakemberek hosszú távú foglalkoztatása, valamint szükséges szakmai továbbfejlődésüket is biztosítani tudjuk. A projekt megvalósulása hosszabb távon biztosítja a cég nyereséges működését, mivel alkalmassá teszi a vállalkozást speciálisabb munkák elvégzésére, így erősítve és stabilizálva piaci helyzetünket és a minimális számú piaci versenytársunkkal szemben további potenciális előnyökre tehetünk szert.• a projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.30 

• a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-16-2017-00716

Megvalósulás helyszíne: H-3000 Eger Sas u. 94.

E-mail: mamutdaru@gmail.com